Durtnell Construction logo 1280

University of Kent

UniversityOfKent 1

This project involved the construction of a new music building on the site of an existing car park, with associated landscaping work.

Works included the construction of a new bike and refuse store and alterations to a transformer compound along with alterations to the Gulbenkian building to which the new building was attached.  The alterations incorporated the installation of a ‘box office’ for the new building.

The new building is known as the Colyer Fergusson Hall.  The Colyer-Fergusson Charitable Trust provided a generous donation to the University which has enabled building works to commence to provide students, staff and the local community with a new centre for music performance on the Canterbury campus.

The new music building provides the University with a large hall for music performances with theatre style retractable seating.  There is a large reception area, offices, band and practice rooms.  The band and practice rooms have two concrete walls and acoustic panelling from Canada to ensure the correct sound is achieved and noise does not escape from either room.

UniversityOfKent 3


UniversityOfKent 2


 
Client: University of Kent
QS: Betteridge & Milsom
Architect: Tim Ronalds Architects
Value: £5.4m
 

University of Kent

UniversityOfKent 1

This project involved the construction of a new music building on the site of an existing car park, with associated landscaping work.

Works included the construction of a new bike and refuse store and alterations to a transformer compound along with alterations to the Gulbenkian building to which the new building was attached.  The alterations incorporated the installation of a ‘box office’ for the new building.

The new building is known as the Colyer Fergusson Hall.  The Colyer-Fergusson Charitable Trust provided a generous donation to the University which has enabled building works to commence to provide students, staff and the local community with a new centre for music performance on the Canterbury campus.

The new music building provides the University with a large hall for music performances with theatre style retractable seating.  There is a large reception area, offices, band and practice rooms.  The band and practice rooms have two concrete walls and acoustic panelling from Canada to ensure the correct sound is achieved and noise does not escape from either room.

UniversityOfKent 3


UniversityOfKent 2


 
Client: University of Kent
QS: Betteridge & Milsom
Architect: Tim Ronalds Architects
Value: £5.4m
 

Head Office, R Durtnell & Sons Limited, Rectory Lane, Brasted, Westerham, Kent, TN16 1JR

Website design - Alpha Optimize