Durtnell Construction logo 1280

Morden Hall Park

morden hall park

Known as the Living Green Centre, this project entailed the refurbishment of a 19th century stable block into a visitors centre. The Centre uses natural and recycled materials to insulate the walls, ceilings and floors helping to make the stable yard highly energy efficient. Edenbloc was used in the café and office walls with hemp in the roof. In the exhibition area cork insulates the walls with thermafleece in the roof. Energy is generated from three different types of photovoltaic panels on the roof, an air source heat pump and a wood burning stove. The project achieved BREEAM Very Good.

The Living Green Centre houses a permanent, interactive exhibition about sustainable green living and renewable energy, a temporary exhibition area, National Trust offices, craft stalls for local artists and a small café.

the living green centre exhibition space


the living green centre stables for crafts


the living green centre


 
Client: The National Trust
QS: Davis Langdon
Architect: Cowper Griffith Architects
Value: £2.5m
 

Morden Hall Park

morden hall park

Known as the Living Green Centre, this project entailed the refurbishment of a 19th century stable block into a visitors centre. The Centre uses natural and recycled materials to insulate the walls, ceilings and floors helping to make the stable yard highly energy efficient. Edenbloc was used in the café and office walls with hemp in the roof. In the exhibition area cork insulates the walls with thermafleece in the roof. Energy is generated from three different types of photovoltaic panels on the roof, an air source heat pump and a wood burning stove. The project achieved BREEAM Very Good.

The Living Green Centre houses a permanent, interactive exhibition about sustainable green living and renewable energy, a temporary exhibition area, National Trust offices, craft stalls for local artists and a small café.

the living green centre exhibition space


the living green centre stables for crafts


the living green centre


 
Client: The National Trust
QS: Davis Langdon
Architect: Cowper Griffith Architects
Value: £2.5m
 

Head Office, R Durtnell & Sons Limited, Rectory Lane, Brasted, Westerham, Kent, TN16 1JR

Website design - Alpha Optimize